Cinci sfaturi simple pentru un dulap ordonat

Dulap organizatUn dulap bine organizat este cheia unui trai confortabil în orice casă, de orice dimensiune. Doar pentru că este în spatele unor uşi închise, nu înseamnă că trebuie să laşi că acesta să devină un dezastru. Maximizează spaţiul tău de depozitare prin păstrarea dulapului tău că orice altă camera – curat, frumos şi organizat.

 

Fie că este vorba de dulapul din dormitor, dulapul pentru lenjerie şi prosoape, dulapuri mici, dulapuri mari, mai jos găsiţi câteva sfaturi care să va ajute să păstraţi acest spaţiu ordonat şi curat.


Dulap organizat

1) Spaţii incomode – foloseşte spaţiile înalte sau la care este greu de ajuns prin poziţionarea în aceste locuri a lucrurilor pe care le foloseşti rar. Spre exemplu, poţi depozita aici hainele de iarnă pe timp de vară sau invers, va trebui să le accesezi de doar două ori pe an. Foloseşte cârlige sau umeraşe pentru a profita de spaţiile înguste, în locul rafturilor - vei avea astfel mai mult loc de depozitare. în sfârşit, ţineţi în apropiere un scaun sau o scară care să vă ajute să ajungeţi mai uşor la ele.

 

2) Built-in – este într-adevăr mai scump un astfel de loc special amenajat, dar gândiţi-vă doar cât de bine funcţionează, mai ales atunci când nu dispuneţi de prea mult spaţiu. Folosiţi o fostă debara pentru a o transforma într-un dulap funcţional: construiţi nişte rafturi în partea de sus, pentru a depozita pantofi, cutii, sau lucruri pe care nu le utilizaţi foarte des, şi puneţi o bară de umeraşe dintr-un capăt într-altul; în partea de jos vă va rămâne suficient spaţiu pentru a monta nişte sertare pentru eşarfe, şosete, curele şi alte mărunţişuri. Veţi rămâne surprinşi de cât de mare va fi dormitorul dumneavoastră fără un dressing care să-i ia din suprafaţă!


Dulap organizat

3) Folosiţi cu încredere cutiile de depozitare – există în zilele noastre zeci de modele de cutii de depozitare: de la cutii de carton, pentru un buget redus, la cutii din materiale textil, de diverse culori şi imprimeuri. Cu siguranţă veţi găsi modelul care să se potrivească cu interiorul dumneavoastră. Impărţiţile membrilor familiei – cel mic o poate folosi pentru a-şi ascunde jucăriile, soţul pentru ustensilele de pescuit sau trusa de scule, o cutie va fi ideală pentru depozitarea suvenirurilor de care v-aţi plictisit, pe când o alta poate păstra în ordine zecile de perechi de dresuri colorate.

 

4) Rulaţile-le! Fie că e vorba de un tricou sau un prosop, veţi salva o grămadă de spaţiu dacă le veţi aranja rulate decât impăturite. Mai mult chiar, veţi scăpa de cutele lăsate de împăturire şi nu va trebui să le călcaţi din nou. şi nici nu veţi strica « grămada » când veţi dori să purtaţi fix tricoul acela roz din mijloc !

 

5) Folosiţi uşile – multă lume uită cât de mult spaţiu de depozitare vă poate oferi o uşă! Puneţi cârlige, bare, rafturi şi păstraţi acolo elementele înguste – spray-uri de toate felurile, hârtia de copt, rola de bucătărie, mătura, mopul. Priviţi acest element de multe ori ignorat ca un bonus. O învestiţie atât de mică pentru un loc atât de mare ! 

 

Text: Anca Ilaş

Poze : http://www.apartmenttherapy.com

 

Te simţi inspirat? Intră  şi pe magazinul nostru on-line www.4interior.ro pentru a-ţi pune ideile in practică!


Data articol: 02-02-2012

Comenteaza articolul:

*Numele tau:
Titlu:
*Comentariu:
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Comentarii articol:

Nu exista comentarii pentru acest articol

Cinci sfaturi simple pentru un dulap ordonat
Magazin online unde puteti gasi mp3 playere, mp4 playere, mp5 playere, portabile audio :: Coolspace.ro
Camera Fete Roz Sweet Pink
Mobilier camera copii si tineret Starfall
amenajare exterioara-terasa
proiect rezidential-locuinta privata
design interior spatiu comercial
design interior spatiu comercial
design interior spatiu comercial
concept design interior rezidential
CasSa_Mhea
  De câteva zile bune, mașinuțe cântătoare ne anunță că OBI deschide din 8 Decembrie cel mai mare târg de Crăciun. Ei se laudă, printre altele, cu cei mai frumoși brazi, cele mai strălucitoare globuri și cele mai variate decorațiuni. ... detalii...
Va invitam, in elegantul decor din perioada Belle Epoque – Palatul Cesianu Racovita,  astazi Galeriile Artmark, la o conferinta interactiva despre legatura dintre moda si pictura de la sfirsitul secolului XIX . detalii...
  Franke, lider pe piaţa locală de sisteme incorporabile pentru bucătării destinate uzului casnic, le-a pregătit clienților o surpriză care să îi ajute să-și înfrumusețeze casele de sărbători.    Oferta Franke Sirio 4 ... detalii...
Interior Store lanseaza campania de design si reduceri Living in My Home! Incepand cu 25.09, Interior Store lanseaza o noua campanie de design si reduceri, Living in My Home!  Prin intermediul ... detalii...